Υφασμάτινο σακίδιο πλάτης

handmade cotton dinosaur backpack side view
Από ένα τσαντάκι για το σχολείο του παιδιού, μέχρι ένα σακίδιο για τη μαμά στις βόλτες στην πόλη. Άπειρα υφάσματα, άπειρες επιλογές σε ένα backpack!

Για όσους δεν έχουν την οικονομική άνεση να αγοράζουν έτοιμα πατρόν ή βιβλία, ή να κάνουν μαθήματα σε ιδιωτικές σχολές, κακά τα ψέματα, ο "καλύτερος" δάσκαλος είναι το ίντερνετ.

Youtube search bag pattern

Βάζω τα εισαγωγικά γιατί πρέπει να φιλτράρεις πάρα, μα πάρα πολλή σαβούρα για να βρεις κάτι καλό, αλλά στο τέλος της μέρας, συνήθως ο επιμένων νικά.
Δωρεάν πατρόν θα βρεις για τα πάντα στο διαδίκτυο. Από εσώρουχα, μέχρι τσάντες και αξεσουάρ, ρούχα (για όσους είναι στις διαστάσεις των φημισμένων one size), αλλά ακόμα και παπούτσια. Δεν θα είναι βέβαια στο 95% των περιπτώσεων, ούτε κατά διάνοια τόσο αναλυτικά (ή έστω κατά το ήμισυ περιεκτικά) όσο ένα αγορασμένο πατρόν, αλλά αν έχεις μια σχετική εμπειρία σε παρεμφερή σχέδια, ακόμα και το λίγο αρκεί. Εκεί που το αγορασμένο πατρόν για ένα σακίδιο μπορεί να έχει 10 σελίδες οδηγίες με φωτογραφίες, αυτά που βρίσκεις στα εκάστοτε site, συνήθως έχουν μερικές φωτογραφίες από κομμένα κομμάτια του πατρόν με ζωγραφισμένες τις διαστάσεις και μία λίστα με οδηγίες που αφήνουν πολλά στην φαντασία του χρήστη.

Multi-use bag pattern templatesimple bag-template

Εννοείται πάντα ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις. Θα βρείτε δωρεάν πατρόν σε διάφορα site, τα οποία αν και συνήθως είναι πιο απλά σχέδια, δεν παύουν να είναι πηγή έμπνευσης.
Έτσι ανακάλυψα κάποτε ένα μικρό διαμάντι. Ήταν ο τρόπος μιας εταιρίας να διαφημίσει την καινούρια σειρά με υφάσματα που είχε, δείχνοντας τα με τον καλύτερο τρόπο. Αξιοποιημένα σε ένα σακίδιο πλάτης.

ETSY SHOP

Οι οδηγίες ήταν εξαιρετικές, με απλά βήματα και φωτογραφίες και διευκρινίσεις σε δύσκολα σημεία. Παρότι πρωτάρα, δεν βρήκα ιδιαίτερες δυσκολίες. Πολυ σύντομα το είχα δοκιμάσει και μάλιστα παραπάνω από μία φορά. Με τον καιρό απέκτησα αρκετή οικειότητα με το πατρόν, ώστε να μπορώ να προσαρμόζω διάφορα κομμάτια της τσάντας ανάλογα με τις ανάγκες που είχα, όπως το να βάζω εσωτερικές τσέπες, ή να καπιτονάρω το εξωτερικό για πιο ενισχυμένο κορμό. Προφανώς η πιο χρήσιμη και απλή αλλαγή βέβαια ήταν το να μπορώ να αλλάξω το μέγεθος.
Ελπίζω να σας αρέσουν οι δικές μου παραλλαγές.

backpack3backpack7 backpack5backpack6   backpack4backbackbrown3

backbackbrown5backbackbrown12backbackbrown1

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *