Ανάλαφρα φορεματάκια

handmade cotton girl on bicycle dress 2
Η πιο δροσερή επιλογή για το καλοκαίρι και ένα ευκολοφόρετο ανάλαφρο φόρεμα

Το ομολογώ. Είμαι ένα μεγάλο παιδί. Ναι, μου αρέσει να ράβω εξίσου και για κορίτσια και για αγόρια. Είναι όμως κάποια φορέματα που όταν τα ράβω, παρακαλάω να γυρίσω στο δημοτικό και να μπορώ τα φορέσω η ίδια. Έτσι έπαθα και πέρυσι το καλοκαίρι όταν χρειάστηκε να ράψω 5 διαφορετικά φορεματάκια για 5 γλυκήτατα κοριτσάκια!!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Όταν αγοράζουμε ένα πατρόν ενηλίκων το σημαντικό σημείο που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουμε είναι τα διαθέσιμα μεγέθη. Αντίστοιχα στα παιδικά ρούχα, κοιτάμε τις ηλικίες σαν ενδεικτικά μεγεθών. Τα πατρόν λοιπόν βγαίνουν με συγκεκριμένα όρια ηλικιών. Εγώ έχω αδυναμία στα πατρόν μίας συγκεκριμένης σχεδιάστριας. Είχα ήδη βάλει ένα σχέδιο που ήθελα πολύ στο μάτι και με βόλευε για τα δώρα που ήθελα να κάνω. Η σχεδιάστρια αυτή όμως έχει ένα και μόνο κακό συνήθειο. Κάποια από τα πατρόν της τα έχει ηλικιακά "χωρίσει". Υπάρχει δηλαδή ένα πατρόν που αγοράζεις για 0-2 ετών και ξεχωριστό για  3 εώς 10 ετών. Τα δύο από τα φορέματα ήταν για δύο δίδυμα κορίτσια ηλικίας 15 μηνών περίπου τότε. Μιλάμε για κάτι ζουζουνίτσες πανέμορφες! Σε αυτή την ηλικία που τα παιδιά κινούνται πολύ, δεν θέλουμε ρούχα που να τα περιορίζουν και μιας και το καλοκαίρι στα Χανιά ως γνωστό είναι πολύ ζεστο, έπρεπε να είναι όσο γίνεται δροσερά. Λόγω του νέου της ηλικίας τους όμως είχα το εξής πρόβλημα. Θα έπρεπε να αγοράσω και τα δύο πατρόν. Τα άλλα τρία φορέματα ήταν αντίστοιχα για 3, 5 και 7 χρονών.

Όπως κάθε "δουλειά" ή χόμπι, όλα έχουν ένα κομμάτι που δεν αρέσει σε αυτούς που τα κάνουν. Δυστυχώς όμως αυτό σήμαινε ότι δεν θα γλίτωνα την αγορά και του δεύτερου πατρόν. Κι αφού είχα ήδη διαλέξει το πατρόν μου το επόμενο βήμα ήταν αναμενόμενο! Ψώνια για υφάσματα! Και που αλλού; Θεσσαλονίκη και Χαρταμπάς. Μπορεί να θες ώρες για να ψάξεις αυτό το τεράστιο μαγαζί, αλλά τις περισσότερες φορές θα βρεις κάτι που να ταιριάζει με αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Κι εκείνη την φορά έπεσε πιο μέσα από κάθε άλλη φορά. Τα υφασματάκια μου ήταν ένα κι ένα. Το φορεματάκι που ήθελα να φτιάξω έχει χωριστά τη φούστα από το μπούστο, και το μπούστο είναι όλο φοδραρισμένο, οπότε τα περιθώρια παιχνιδιού με τα χρώματα και τα υφάσματα ήταν απεριόριστη.

Και αφού τα υφάσματα μου ήταν έτοιμα, σειρά είχε το ξεσήκωμα του πατρόν. Μεταξύ μας είναι το κομμάτι που βαριέμαι πιο πολύ στην δημιουργία του ρούχου. Το ξεσήκωμα του πατρόν και το κόψιμο. Και εγώ είχα να ξεσηκώσω 4 διαφορετικά μεγέθη πατρόν και να κόψω 5 φορέμετα. Και στα παιδικά ρούχα το κόψιμο είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς τα παραμικρά λάθη μπορεί να κάνουν το ρούχο να τραβάει σε διάφορα σημεία. Το παιχνίδι με τα χρώματα στα υφάσματα, με ξεσήκωνε και δεν έβλεπα την ώρα να αρχίσω τη συναρμολόγηση.

Το ράψιμο κύλισε νεράκι. Μιας και το πατρόν δεν είχε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, το ράψιμο προχώρησε χωρίς προβλήματα και με λίγο παραπάνω προσοχή στο τριμάρισμα των περιθωρίων γύρω από τις καμπύλες, τα φορεματάκια μου ήταν έτοιμα. Με το ίδιο πατρόν, ίδια αλλά και διαφορετικά υφάσματα και κυρίως με πολύ μεράκι και πολλή αγάπη, τα φορεματάκια μου ήταν έτοιμα.

Πείτε μου αν σας άρεσαν τόσο όσο και σε εμένα!

babydress1-2danah2

blueyellow shortbaeblueflower

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment
Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *